GOSTOVANJE NA SKUPŠTINI VARAŽDINSKIH PČELARA

Kreirano Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 Napisao/la Darko Milinković

 

Jučer 31.01. 2016. (nedjelja)  delegacija naše  udruge je prisustvovala kao gost na Izbornoj godišnjoj skupštini Pčelarskog društva Varaždin. Pčelarsko društvo Varaždin na ovim prostorima ima najdužu pčelarsku tradiciju tako da iza sebe imaju već 75 godina kontinuiranog rada. Naša udruga ima prijateljske odnose sa spomenutom udrugom tako da smo ovih dvadeset godina našeg postojanja  stalno surađivali i učili od njihovih  starijih i iskusnih pčelara u vođenju pčelarstva. Varaždinsko Pčelarsko društvo biralo je novo rukovodstvo. Kod odabira rukovodstva vodilo seračuna da se više mladih pčelara uključi u tijela upravljanja. Ovih dvadeset godina postojanja naše udruge i aktivnosti koje smo do sada provodili  dovelo nas je  do jedne respektabilne mlade udruge koja je aktivna i pokretač svih aktivnosti na području zagorske regije tako je istaknuo njihov novo izabrani predsjednik Danko Goran iz Varaždina.

Od niza aktivnosti koje su si zacrtali u planu rada za ovu godinu je i osnivanje Pčelarskog saveza Varaždinske županije po uzoru na naš Savez koji djeluje u KZŽ već pet godina.

Istaknuto je da mora biti veća suradnja regije u interesu pčelara  kao i zajedničko  suzbijanje pčelinjih bolesti u koordinaciji aplikacija  lijekova.

Pored ostalih gostiju na Skupštini  bili su nazočni i gosti iz Slovenije , Čebelarske zveze regije Ptuj sa kojima varaždinci imaju jako dobre prijateljske odnose. Na kraju službenog  djela pčelarski razgovori su se nastavili uz malu zakusku do kasno popodne.

Čestitamo novo izabranom rukovodstvu , te se nadamo i daljnjoj dobroj suradnji između naše dvije udruge.

 

 

 

Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle