ODRŽANA 3. IZBORNA SKUPŠTINA SPU KZŽ

Kreirano Ponedjeljak, 09 Studeni 2015 Napisao/la Darko Milinković

 

U četvrtak 05.11.2015. g. održala se 3. Izborna skupština Saveza pčelarskih udruga Krapinsko zagorske županije. Na Skupštini je sudjelovalo 25 članova delegata iz osam udruga od potrebnih 28 člana, troje se opravdalo.
Skupština se održala u prostorijama restorana KTC Krapina.
Od gostiju nazočni su bili zamjenik župna gosp. Anđelko Ferek Jambrek, Tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza gosp. Tomislav Gerić, Pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja gosp. Dražen Strabić i gospođa dip.ing. agr. Ivanka Kuščar iz Upravnog odjela za gospodarstvo, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove KZŽ.
Na Skupštini nakon podnošenja svih izvješća biralo se novo rukovodstvo , tako da je nakon dva mandata predsjednikovanja Darko Milinković dobio svog nasljednika Zdravka Bedenikovića iz Udruge pčelara „Medeni" iz Pregrade. Birani su i članovi Upravnog odbora; Damir Krog UP Krapina, Mladen Paučnik UP „ Kvirin Broz" iz Klanjca, Goran Vuković iz UP „Gaj" Mače, Mirko Ranogajec iz UP Jesenje, Ruža Korbar iz UP „Humska pčela" Hum na Sutli, Zdravko Vlahek iz UP „Pletera" Lobor ujedno izabran za zamjenika predsjednika i Darko Milinković UP „ Nektar „ iz Konjščine.
Za tajnicu je izabrana Marina Krog iz UP Krapina te Nadzorni odbor Marina Brlobuš Jug predsjednica UP Krapina i članovi Ivanka Kuščar Upravni odjel za gospodarstvo, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove KZŽ i Nenad Martinjak UP „ Nektar" Konščina. Na kraju sada bivši predsjednik Darko Milinković se zahvalio svim članovima skupštine i članovima Upravnog odbora na suradnji i pomoći u dosadašnjem radu , zahvalio se zamjeniku župana na velikoj pomoći županije u ulaganju u pčelarstvo KZŽ. Tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza informirao je članove o novim aktivnostima HPS-a te o izradi Nacionalnog pčelarskog programa 2016. do 2017g. te Pročelnik područnog Ureda Dražen Strabić koji je istaknuo suradnju područnog ureda odnosno službe 112 kod dojave građana za odbjegle rojeve koje su pčelari uspješno uklanjali radi sigurnosti građana. Na kraju se skupu obratio zamjenik župana gosp. Anđelko Ferek Jambrek istaknuvši da su pčelarske udruge i pčelari najorganiziranije skupine u županiji i da je županija dosta financirala pčelarstvo KZŽ te istaknuo da samo takve dobro organizirane udruge budu ulazile u projekt financiranja od strane KZŽ.

 

Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle