MAĐARSKI PČELARI U POSJETU KONJŠČINI

Kreirano Petak, 21 Kolovoz 2015 Napisao/la Darko Milinković

29.08.2015.g. (subota) na uzvratni posjet dolaze pčelari iz Mađarske , grada  Nagykanizsa u posjet našim pčelarima u Konjščinu.  Cilj posjeta je razmjenjivanje iskustva te prezentacija pčelarenja i upoznavanje gostiju sa našim krajem i našom poviješću.

Dolazak je u 9,00 sati te okupljanje kod starog grada u Konjščini  uz prigodan program i renesansne plesove koje će izvesti Grofice udruge Grofovija.

Nakon prigodnog programa odlazi se u svetište Marija Bistrica gdje će uz vodiča gosti biti upoznati sa poviješću svetišta i razgledavanje mjesta.

Po povratku gosti će  posjetiti našeg poznatog pčelara Nenada Martinjaka na njegovom pčelinjaku gdje će mađarski pčelari upoznati način i tehniku pčelarenja. Mađarske pčelare ćemo upoznati sa svjetskim prvakom Ivanom Kožićem te ih odvesti na njegov pčelinjak da vide u kakvom biljnom (pašnom)  okruženju naši pčelari pčelare. Po završetku obilaska pčelinjaka u društvenom domu u Sušobregu dočekat će ih načelnik općine gosp. Mirko Krznar koji će im zaželjeti dobrodošlicu i sa njima i našim pčelarima nastaviti cijelopodnevno druženje uz ručak koji ćemo  pripremiti  za naše goste iz Mađarske.

Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle