2.PČELARSKI SAJAM U NOVOM SADU

Kreirano Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 Napisao/la Darko Milinković


U subotu 17.11.2018. godine članovi UP „Nektar“ iz Konjščine, njih pedesetak posjetilo je  2. pčelarski sajam Dunavske regije. Na sajmu se moglo vidjeti i kupiti dosta pčelarskog pribora i alata te raznih artikala koji su vezani za pčelarstvo. U sklopu sajma održavale su se razne tribine te predavanja od strane domaćih stručnjaka i inozemstva koje su pčelari mogli posjetiti. Nakon razgledavanja i kupnje pčelarskog pribora pčelari su individualno mogli obići dio grada. Nakon obilaska organiziran je zajednički ručak u restoranu koji je u sklopu sajma te smo se nakon ručka kratko družili. Dalje je bio plan posjet Petrovaradinskoj tvrđavi koje je udaljena od sajma cca pet kilometara preko Dunava.
Mjesto Petrovaradin se nalazi na desnoj obali Dunava. Na mjestu prethodne srednjovjekovne građevine, sadašnju tvrđavu je izgradila Austrija u periodu od 1692. do 1780. godine zbog stalne opasnosti od turaka i blizine granice sa Osmanskim carstvom.

Zbog svoje veličine i dominantnosti naziva se i Gibraltar na Dunavu.

 Dio troškova putovanja i posjet 2. Pčelarskom sajmu sufinancirala je Krapinsko zagorska županija u iznosu 63,95 % od traženih sredstava preko Javnog natječaja za financiranje programa i projekata poljoprivrednih udruga za 2018.g.Ostali dio troškova snosila je sama Udruga i pčelari.

Iza nas je još jedno iskustvo spojeno ugodno sa korisnim.

 

Copyright 2013. "Nektar" Konjščina - web by Brle